Foglalja le szállását Online!
Foglalja le szállását Online!

Étterem

Tapasztalja meg az egyedülálló panorámával rendelkező étterem kulináris sokszínűségét, amely remekül ötvözi a magyar konyha ízeit, az egészséges étrendet és a  nemzetközi specialitásokat! 

Az étterem teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Kékes tető vonulataira, ahol szinte a Mátra ölelésében érezheti és élvezheti magasan képzett szakácsaink nyújtotta gasztronómiai élményt.

Az étkezésekre svédasztalos valamint á la carte rendszerben egyaránt van lehetőség.

A reggeli minden esetben büfé jellegű, svédasztalos - a szobaárban benne foglaltatik.

 

Az étkezések elmaradhatatlan kísérője a finom bor. Kóstolja meg a ház borpincéjében a felejthetetlen ízélményt nyújtó hazai és nemzetközi borkülönlegességeket.

Ne hagyja ki és vegyen részt borkóstolóinkon, borvacsora estjeinken, borgasztronómiai bemutatóinkon.

 

Szeretettel várjuk az étteremben, a bárokban és  a borpincében!

 

Ha szeretné otthonában felidézni a nálunk kipróbált fenséges ízeket, kövesse figyelemmel oldalunkat. Séfünk hónapról hónapra beavatja Önöket ételei széles repertoárjába. Ha pedig ez nem elég, írjon e-mail-t (office@hotelozon.hu) és kérje segítségét, hogy a már megkóstolt ételeket saját maga is elkészíthesse!

 

Íme néhány ízelítő:

 

Tűzdelt szarvas bélszín burgonyás almalepénnyel, birsalma mártással

 

4 személyre: 1 kg szarvas bélszín, 200 g angol szalonna

                        Pácléhez: borókabogyó, vadfűszer, fokhagyma, babérlevél, vörösbor, balzsamecet, worchester szósz, narancslé, szegfűbors, mustármag, kakukkfű, 100 ml étolaj

                       A lepényhez: 300 g alma, 100 g főtt burgonya, 5 ek liszt, 2 db tojás, petrezselyemzöld, gyömbér, só, bors

                       A mártáshoz: 400 g birsalma, kristálycukor, 100 ml tejszín, só, fehérbors

 

Elkészítés:

 

A pácolt bélszínt a szalonna egy részével megtűzdeljük, a többivel beburkoljuk, majd összekötözzük.

Közben elkészítjük a lepényeket. A burgonyát és az almát lereszeljük, lisztet és tojást adunk hozzá, fűszerezzük, majd formázva rostlapon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Közben a bélszínt ízlés szerint angolosra vagy félangolosra sütjük, majd pihentetjük.

A mártáshoz leturmixoljuk a birsalmát, karamellizált cukorban megpároljuk egy kevés tejszín hozzáadásával, majd mártás sűrűségűre beforraljuk.

Tálaláskor a lepényekre tesszük a felvágott bélszín szeleteket, majd a forró birsalma mártással átvonjuk.

 

 

Vajhalfilé pezsgős rákmártással, angolos zöldspárgával párolt rizzsel

 

4 személyre: 600 g vajhalfilé, citromlé, só, bors, 2 ek hallé, 2 ek friss kapor, 3 ek olaj

                         A mártáshoz: 250 g koktél garnéla, 2 ek vaj, póréhagyma, 2 dl száraz pezsgő, 1 dl tejszín, só, bors, citromlé, 1 ek turbolya 

 

Elkészítés:

 

A vajhalfilét locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk. A halfilét a hozzávalókkal együtt pároljuk 4-6 percig.

A halat vegyük ki, a párolólevet tegyük félre. Készítsük el a mártást. A vajat hevítsük fel serpenyőben, adjuk hozzá a finomra vágott póréhagymát és a garnélarákot, majd rövid ideig pirítsuk. Adjuk hozzá a pezsgőt és a párolólé egy részét, majd forraljuk.

Pár perc után adjuk hozzá a tejszínt és ekkor forraljuk be mártás sűrűségűre. Fűszerezzük sóval, borssal, friss kaporral és citrommal, majd zöldspárgával párolt rizzsel tálaljuk. 

 

 

Á la carte étterem:07.00-22.00

Kávézó:07.00-21.30

Borpince:18.00-22.00


Galéria

Mi gondoltunk az Ön gyermekére is!
A szálloda Mountain Spa Wellness Oázisában meleg vizű gyermekmedence várja a pancsolni vágyó lurkókat. A gyermekmedence (0,15 m – 0,45 m mély) garantáltan önfeledt és biztonságos szórakozást biztosít a gyermekeknek.

Tudjon meg többet!
Hírlevél
Kedvezményes Last Minute éjszakák! Pihenjen a hegyvidéken, túrázzon a Mátrában! Vigyázzon, mert ajánlatunk csak bizonyos napokra vonatkozik.
Egy napot pihenne hétvégén a Mátrában? Válassza a Szombati Sziesztát, kellemes pihenést, gyönyörű tájakat, figyelmes kiszolgálást, és késői vasárnapi távozást biztosítunk!

A Hotel Ózon Kft. (1051-Budapest, Deák F. u. 21.) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.


Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a weboldal használóval, a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.


Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.


Tájékoztatni kell az érintettet az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése



Teljes adatkezelési nyilatkozat letöltése