Foglalja le szállását Online!
Foglalja le szállását Online!

Látnivalók

Gyöngyös és környéke látnivalók tucatjait kínálja az ide látogató felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ha szeretné aktívan tölteni a pihenését, válogasson kedvére a környék várai, múzeumai közül.

 

KÉKESTETŐ 1014

 

Kékestető 1014Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas.

 

Kékestető minden évszakban különleges élményt tud nyújtani az idelátogató vendégeknek. Akik szeretnének a mindennapi zajból, zsúfoltságból, "városi levegőből" kiszabadulni, azok jöjjenek Kékestetőre kirándulni, pihenni, felfrissülni a magaslati klimatikus viszonyok között és csodálják meg az egyedülálló mátrai panorámát. Tetején TV-torony található, amely kilátóként látogatható. A csúcson egy nemzeti színűre festett kő jelzi a magassági pontot. Mint hazánk egyik legjelentősebb klimatikus gyógyhelye, illetve síközpontja, jelentős turisztikai célpont.

 

EGER

 

EgerEgert a közgondolkodás elsősorban, mint nemzeti történelmünk dicsőséges küzdelmének színhelyét, a hazaszeretet és hősiesség szimbólumát tartja számon, a törökök felett aratott 1552-es győzelemre emlékezve.

A város ezer éves múltjából azonban nem csupán ezt a kétséget kizáróan kiemelkedő eseményt emelhetjük ki. Eger a művészeti és történelmi értékek egyik leggazdagabb városa, utcái terei nyitott könyv lapjaiként tárulnak fel a járókelők előtt. Barokk jellegű történelmi belvárosát a XVIII. században élt nagy műveltségű katolikus egri püspökök alakították ki, kiknek igényes elképzeléseit kiváló osztrák, német, olasz származású tervezők és építőmesterek a nagyszerű egri mesteremberekkel együtt valósították meg.

 

Eger történelmi múltjával – adottságainak köszönhetően – a borkultúra is szervesen összenőtt. A Bükk délnyugati lejtőjén, a Mátra és Bükk hegység között illetve az Alföld és az Északi középhegység találkozásánál több évszázaddal ezelőtt egri központtal egy olyan bortermelő táj alakult ki, amely mára már világhírnevet szerzett magának.

A híres egri melegvizű gyógyfürdők medencéit hazai és külföldi turisták ezrei látogatják szívesen, de a mozgásszervi betegségekben szenvedők sokasága is jó hatásfokkal talál itt bajaira enyhülést és gyógyulást.

 

Látogassanak hát be Egerbe, ebbe a jó levegőjű, történelmi atmoszférát, nyugalmat sugárzó városba, ahol mindig akad valami kedves meglepetés! Vásárok, fesztiválok forgataga, vidám diáksereg, cukrászda, múzeumok, uszodák és gyógyfürdők, valamint kiváló borokat kínáló pincék várják az idelátogatókat.

 

SZILVÁSVÁRAD

 

SzilvásváradKevés olyan település akad, amely kis méretével ellentétben oly sok ajándékát őrzi a természetnek és az emberi szellemnek, mint Szilvásvárad. A Bükk hegység már önmagában a látnivalók kimeríthetetlen sokaságát kínálja a pihenni, túrázni vágyóknak. Hazánk egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Szalajka-völgy, ahol a látogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss, tiszta levegőt, a nyugalmat. A völgyben elénk táruló patakok, vízesések, pisztrángos tavak csodás látványt nyújtanak. Az Ősember-barlang, a múzeumok, a vadaspark látogatása elengedhetetlen része kirándulásunknak, akárcsak az erdei kisvasúttal történő utazás.
 

Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek. A törzsménistálló, a kocsimúzeum, a lovastörténeti kiállítás, a legelő ménes megtekintése mind-mind felejthetetlen élményt nyújt. Itt található hazánk egyetlen református körtemploma, a Bükkbe vezető tanösvény végén magasodó Millenniumi Kilátó, de börtönmúzeum és helytörténeti kiállítás is várja a településre érkező vendégeket.

A szabadidős sportok kedvelőit télen hóágyúval, felvonóval, hókezelő géppel rendelkező sípálya várja, Szilvásváradon található Magyarország egyetlen egycsöves bobpályája. Az extrém sportok kedvelői ugyanúgy hódolhatnak szenvedélyüknek, mint aki lovagolni vagy fogatot hajtani érkezik a községbe, vagy csak egy kellemes kerékpártúrát tervez a környéken.

 

PARÁD

 

Parád népi kultúraParád Észak-Magyarország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi helye, a palócok központja. Parád földrajzilag és közigazgatásilag is több községből (Parád, Parádfürdő, Parádóhuta) egybeforrt település, gyógyvizeiről és népi kultúrájáról híres üdülőhely, mely a festői szépségű Heves megye legszebb részén, a Mátra északi lábánál, a Fehérkő, a Jámborhegy és a Kékes csúcsának tövében, a Tarna patak széles völgyében, erdők lombtengerében, hegyvonulatok oltalmában hosszan elnyúlva búvik meg.

 A természet itt minden évszakban bőkezű
az itt élőkhöz, az idelátogatókhoz: ősszel a fák ezerszínű köntöst öltenek, télen vakítóan fehér a táj, tavasszal szívmelegítők a friss hajtások, a madarak csicsergése, nyaranta idegnyugtató a kellemes hűvös tiszta levegő, a lombkoronák mögül felbukkanó napsugár.

 

A Parádra látogató vendég kellemes kikapcsolódás mellett:

 • megcsodálhatja a felbecsülhetetlen értékű természeti adottságokkal, páratlanul gazdag történelmi múlttal, a népi kultúra széles-és színes kínálatával rendelkező településünket,
 • fürödhet gyógyfürdőnkben,
 • fogyaszthatja az egészségét javító gyógyvizünket,
 • kellemesen szórakozhat, gazdag, változatos kulturális rendezvényeinken,
 • pihentető sétát tehet parkjainkban,
 • kirándulhat a Mátra távolabbi területeire.

Parádfürdő egyes részei 250 éve a XVIII. század végén épültek, gyógyvizét 1813-tól gyógyászati célokra is használják. A környék változatos, európai értelemben vett tiszta klímájú környezetben található. Parádfürdőn jelenleg gyógyszanatórium működik, ezenkívül számos intézményi és magánüdülő áll a vendégek rendelkezésére.

 

 

GYÖNGYÖS

 

Mátra MúzeumGyöngyös, a "Szőlő és Bor Nemzetközi Városa" egy kedves, sajátos hangulatú kisváros a Mátra kapujában, ahol a Nap és a hegy összeér.

 

Ma Gyöngyös a középkori települési hagyományokat őrző város; a hajdani tűzvészek ellenére is jelentős gótikus és barokk műemlékekkel. Építészete az úri, az egyházi és a népi építészet sajátos egysége.

 

Gyöngyös keleti felén, a Mátrába vivő 24-es út mellett emelkedik a klasszicista stílusú Orczy kastély épülete, mely az 1950-es évek végétől a város egyik kulturális központja. Itt kapott helyet közel fél évszázada a Mátra Múzeum, amely a Mátra és Gyöngyös természeti és néprajzi értékeiről nyújt képet, valamint itt őrizték a ferencesek több száz éves könyvtárát.

 

Az épület egyes részei nem azonos időben épültek, s a kastély mai alakjának sem a tervezője sem a kivitelezője nem ismert, de kétségtelen, hogy Hild József és Pollack Mihály köréhez tartozott. Nagyon érdekes a kastély szerepe a magyar történelemben. A régi épületben I. Sándor orosz cár szállt meg 1814-ben. Az új kastélyban 1849. februárjában Windischgrätz tábornok főhadiszállása volt, majd Kossuth és Görgey laktak benne.


 

FARKASMÁLYI PINCESOR

 

Farkasmályi pincesorA Farkasmály szó eredete az Árpád-korba vezethető vissza. Jelentése: a farkasnak földje, a farkasnak a része. A Gyöngyös környéki szőlőkről már a 13. századból maradtak fenn írásos emlékek. A középkorban ezek a szőlők az ország híres bortermelő vidékei voltak. Fokozatosan egyre több területet vontak szőlőművelés alá. Az 1750-es években Farkasmályon is megjelentek az első szőlővesszők, melyekhez fokozatosan pincéket építettek. A Mérges-patak bal partján az andezit tufa falak alkalmasak voltak pincék építésére. A 18-19. században 26 pincét vájtak a szőlősgazdák.

 

A Balla-présház az egyik legértékesebb pincéje volt a pincesornak. A romos épületet eredeti, műemléki követelményeknek megfelelő formájában építették újjá. Az épület körül 160 éves platánfák láthatók. A présház romantikus stílusú, az 1870-es éveket idézi. A 16. számú pincét 1786-ban építette báró Orczy Lőrinc az 1780-ban elkészült 15. számú pince alá. Így alakult ki a híres Orczy-féle kettős pince.

 

Ma a pincék teljes szépségükben láthatók, az itt működő pincészetek borkóstolókkal, nyáron grillteraszokkal várják a vendégeket. A pincesor ad otthont a hagyományos Ivó napi pincejárásnak.

Galéria

Mi gondoltunk az Ön gyermekére is!
A szálloda Mountain Spa Wellness Oázisában meleg vizű gyermekmedence várja a pancsolni vágyó lurkókat. A gyermekmedence (0,15 m – 0,45 m mély) garantáltan önfeledt és biztonságos szórakozást biztosít a gyermekeknek.

Tudjon meg többet!
GYIK
 • +Meddig kell elhagyni a szobát?

  Érkezés: A szobák az érkezés napján 15:00 óra után foglalhatók el. Korábbi érkezésüket kérjük jelezzék! Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy 17:00 utáni érkezés esetén a szobát csak előre történő jelzés alapján tudjuk tartani.

  Távozás: A szobák az utazás napján 10:00 óráig állnak rendelkezésre. Amennyiben ez időpontig nem hagyják el a szobát, úgy automatikusan szobafelár kerül felszámolásra, melynek mértéke 12.00 óráig 5.000 Ft, 14.00 óráig 8.000 Ft, 17.00 óráig 15.000 Ft. A késői szobaelhagyásra foglaltságunk függvényében van lehetőség, melyről kérjük, egyeztessen recepciós kollégáinkkal!

  Wellness részlegünket a szoba elfoglalása előtt és után is díjmentesen használhatják, és a vendégeink részére csomagszobát biztosítunk.

 • +Milyen parkolási lehetőség van?

  Szállóvendégeink részére ingyenes, kamerával megfigyelt, nyitott parkolót biztosítunk.

 • +Van internet hozzáférés?

  A szállodánk egész területén ingyenes WIFI szolgáltatás áll Vendégeink rendelkezésére.

 • +Milyen hitelkártyákat használhatok?

  Visa, Maestro, Eurocard, Mastercard, OTP Széchenyi Pihenőkártya, MKB Széchenyi Pihenőkártya, K&H Széchenyi Pihenőkártya

 • +Hozhatom a háziállatomat?

  Előzetes egyeztetés alapján, kistestűeket (max 4 kg-ig, vadász és harci fajtákat nem tudunk fogadni), felár ellenében, mely a háziállatok részére ellátást nem tartalmaz.

 • +Kilátásért a Kékesre fizetendő felár?

  5.000 Ft / szoba/ éj, mely igényét kérjük foglalásnál/ajánlatkérésnél külön megjelölni szíveskedjen.

Hírlevél
Mátrai Expressz-Last Minute éjszakák! Pihenjen a hegyvidéken, túrázzon a Mátrában!
Nyárzáró hétvége 24.000 Ft / fő / éjtől, gazdag büféreggelivel és büfévacsorával

A Hotel Ózon Kft. (1051-Budapest, Deák F. u. 21.) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.


Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a weboldal használóval, a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.


Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.


Tájékoztatni kell az érintettet az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezeléseTeljes adatkezelési nyilatkozat letöltése