Foglalja le szállását Online!
Foglalja le szállását Online!

Programlehetőségek

A Mátra minden évszakban megmutatja szépségét! Télen fehér lepelbe burkolózik a táj, tavasszal újjáéled a természet megannyi virággal, nyáron a rekkenő hőséget az árnyas fák enyhítik, ősszel pedig ezer színben pompázik a Mátra. Fedezzük fel együtt ezt a természeti kincset! Ha szeretné aktívan tölteni pihenését, válogasson kedvére ízelítőnkből.

 Piszkéstetői obszervatórium

A Piszkéstetői obszervatórium 2013 januárjától előzetes bejelentkezés alapján, egész évben ingyenesen látogatható az alábbi napokon: kedd, szerda, péntek, szombat, vasárnap 14:00 órai kezdettel. Látogatóiknak szakvezetést biztosítanak. Bejelentkezni a latogatas konkoly . hu email címen lehet, legkésőbb a látogatást megelőzően három nappal. Bővebb információ kérhető az intézet titkárságától is a (+36 1) 391-9320-as telefonszámon.

 

A piszkéstetői obszervatórium megközelítése:

Gyalogosan: Obszervatóriumunk gyalogosan a legkönnyebben Galyatető felől, a kék jelzésű turistaúton közelíthető meg. Mátraszentlászló felől szintén a kék jelzésű utat kell követni (Galyatető irányába), Mátraszentimre felől pedig a piros jelzésűt (Galyatető irányába). Mindegyik felsorolt turistauút az Obszervatórium kapuja előtt halad el. Térkép

Távolsági busszal: Távolsági busszal a "Csillagvizsgáló, bejárati út" megállóig kell menni, a buszmegálló közelében lévő egyetlen nagyobb elágazó, aszfaltozott út az Obszervatórium kapujához vezet.

Autóval: Galyatető települést a Mátrai úton elhagyva az első nagyobb elágazó, aszfaltozott út jobb kéz felől (közvetlenül a távolsági busz megállója után) az Obszervatórium kapujához vezet. (GPS: 47°55´2.77´´;19°53´37.62´´)


Kiránduló / turista útvonalak a Mátrában

Gyermek és családi programok a Mátrában 

A természettől az ember életerőt kap; megifjul, mint nyári záportól a szikkadó rét. A Mátra mintegy 600 km jelzett turista-út hálózattal rendelkezik, az útvonalak teljes felújítás 2000-2006 között történt meg. Minden túrázni vagy sétálni vágyót jelzésekkel ellátott úthálózat várja, melyek a tájat részletesen nem ismerő természetjárót segítik úti céljai elérésében.

 

Egy rövid mese kedvcsinálóként családosoknak, egyedülállóknak, kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek, aki azon töri a fejét – lábára húzza e bakancsát vagy kényelmes, bejáratott cipőjét és induljon……

 

Mátra manók

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, amely a környező országokból nézve kicsit laposnak tűnt. Voltak hatalmas mezői, dombjai, hegyei is – vagy talán hegyecskéi, amik a szomszédoktól nézve amolyan puklik voltak.
A legnagyobb hegyecske tövében volt egy város, Gyöngyös, aminek lakói büszkék voltak az ő hegyükre, mert ha pukli is, mégis csak az ő puklijuk!
Szerették, s a környéken lévő falvak lakóival összefogva védeni, óvni, s rendszeresen járni kezdték a hegyet, a Mátrát. Hogy mindenki megismerje őket: Kékes Turista Egyesületnek hívták magukat.
A város apró népét iskolákban tanították, a kisebbeket óvodákba vitték.
A kicsik, kedvet kapva a nagyoktól – gondoltak egyet, pár lépés, és már utaztak is fel a hegyre, s kis idő múlva ugrálhattak, szaladhattak, kalimpálhattak a 27-34-es sportcipők a réteken, ösvényeken.
Egyszer csak a nagy és a kicsi természetjárók összetalálkoztak. Összetalálkoztak-összebarátkoztak. A kis ovisok olyanok voltak az erdőben baktatva, mint a kis erdei manók, el is nevezték őket Mátra Manóknak.
A Mátra Manók szorgalmas manócskák voltak. Kirándultak, túráztak csoportonként vagy együtt, jártak erdei oviba, ismerkedtek a legjobb helyekkel, növényekkel, állatokkal. S persze sokat játszottak, játszottak, játszottak. Baktattak az ösvényeken énekelve, vagy lopakodtak csendesen, nehogy elijesszék a mozgó látnivalót. Megtanulták, hogy ők itt vendégek, s jó vendégei voltak mindig a Mátrának. Nem csak ők akartak kirándulni, kikapcsolódni, hívták a szüleiket, rokonaikat is. Ismerjék meg ők is ezt a hegyecskét, mert akármilyen kis pukli, rengeteg szép helye, különlegessége, jó levegője van.
S mint minden fiatal, utánozni kezdték a nagyokat.

A Mátra Manók pedig továbbra is szorgosak voltak. Figyeltek, utánoztak, tanultak. Járták a Mátrát. Szerették zöldjét, jó levegőjét, virító növényeit, kedves mókusait, csicsergő madarait. Remélték, hogy mindenki úgy vigyáz e helyre, mint ők. Hogy megmaradjon. Zöld legyen, virítson, csicseregjen akkor is, amikor a 27-34-es edzőcipő helyett 38-47-es bakancsot húznak majd.

A mesének itt van vége. Aki tudja, mind mesélje!

 

 

Mátrai gyalogtúrák online túrakeresője

 

A Mátra minden évszakban mejelenő természeti szépségeinek felfedezéséhez nyújt segítséget túrakeresőnk, ahol a túrák a Mátra legszebb részeire kalauzolnak.

 

A túraleírások térképek kinyomtathatóak, vagy akár a GPS készülékünkre letölthetőek. Eltévedés kizárva! Irány a Mátra!

 

 

MÁTRAI ÉLMÉNY-ESSZENCIÁK

 

Az esszencia valaminek a lényege, meghatározója, sava-borsa és veleje. Az esszencia a lelke az adott dolognak. Az általunk bemutatott élmény-esszenciák a Mátra által kínált ezernyi csoda közül azok, amelyekre igazán érdemes odafigyelni.

 

Az ezerféle élményt és meglepetést kínáló Mátra, alig várja, hogy Ön is felfedezze. Nem vesszük el a felfedezés egyéni sikerét akkor, amikor segítséget nyújtunk abban, hogy a mátrai élmény frenetikus, az élmény megszerzése biztonságos legyen.

 

Hagyományos és extrém ajánlataink között minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Ideje, hogy megkezdődjenek a vadregényes kalandok.

Ebben a mátrai filmben Ön és az Önhöz közelállók a főszereplők...

Ne feledje, ez nem egy mátrix, ez a Mátra!

 

Agyaggalamb-lövészet
Mátrafüred központjától erdei úton 800 m-re gyalogosan és gépkocsival is megközelíthető lőtéren 6 állásos fűtött lőpavilonokban, szakképzett vezetők felügyelete mellett gyakorolhat bárki távcsöves kis- és nagy puskával, valamint kipróbálhatja az agyaggalamb lövészetet is, automata adagológépek segítségével. A fegyvereket és a szükséges felszereléseket igény szerint biztosítják. Saját felszerelést is használhatnak a vendégek, szervezett lőgyakorlatok lebonyolításakor (vadásztársaságok, biztonsági őrök stb.). Gyermekek részére légfegyvert és parittyát (csúzlit) biztosítanak. A lőtér területén összkomfortos faház (víz, zuhanyzó, hűtő, felszerelt konyha), nyitott terasszal, valamint kerti sütési lehetőség biztosít további kényelmes kikapcsolódást. Fegyver, lőszer biztosítva. A lövészethez előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges a Hotel Füredben.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hotel Füred (3232, Mátrafüred, Kékesi u. 1-3.)

Tel.: 37/520-030

Web, árak: www.furedhotel.hu

E-mail: info@furedhotel.hu

 

Bakancsos programok túravezetővel

részletes túraútvonal elérhető itt 

A túrázó számos természeti értékkel találkozhat a túra során: a Mátra gazdag növény- és állatvilága, madarak, kristálytiszta és iható források, patakok, hegyi levegő, romok, csend és nyugalom!

Mini Standard túrák

1. Márafüred – Kozmáry-kilátó (1900-ban épült. Nevét Kozmáry János üdülőtelep-igazgatóról kapta.). Jelzés: ZS▲; Táv: 0,5 km; Idő: 10 perc


2. Mátrafüred – Muzsla-kilátó (485 m). Jelzés: S; Táv: 1 km; Idő: 20 perc

 

3. Mátrafüred – Ördög (régen Hertelendi)-forrás. Jelzés: K+K▲, K▲; Táv: 0,5 km; Idő: 10 perc

 

4. Mátrafüred – Rákóczi-forrás (A ’20-as években Közel-kútnak hívták, mert ez volt legközelebb az üdülőtelephez. A gyöngyösi Gajdóczky Dezső építette.)

Jelzés: S+P, S+; Táv: 2 km; Idő: 30 perc.

 

5. Mátrafüred – Rákóczi-forrás – Sástó. Jelzés: S+P, P○, S+; Táv: 2 km; Idő: 30 perc

 

6. Mátrafüred – Máriácska – Rákóczi-forrás – Sástó. Jelzés: S+P, S+P○, S+; Táv: 2,5 km; Idő: 35 perc

 

7. Mátrafüred – Farkasmály (A szó eredete az Árpád-korra vezethető vissza. Jelentése: farkasok földje. Az 1750-es években az andezittufába pincéket építettek. Erdei kisvasúttal is elérhető.) Táv: 3 km a kerékpárúton déli irányba;.Idő: 30 perc

 

8. Mátrafüred – Rákóczi-forrás – Hanák-kilátó. (A Mátra első kilátója 1888-ban épült a Nagy-Lapát-tetőn. Terméskőből rakott alapon négyszögletes fafelépítmény /filagória/.). Jelzés: S+P, S+, S; Táv: 2,5 km; Idő: 35 perc

 

9. Mátrafüred – Pipis-hegy (388 m).(Európa egyik legszebb vitorlázó-repülőtere. Az erre haladó Rákóczi-turistaúton található a 12 táblából álló tanösvény.) – Szent Anna-tó és kápolna (Ez a túra része a Mária-Útnak). Jelzés: S; Táv: 3 km, Idő: 40 perc

 

10.Mátrafüred – Benevár-rom (471 m)

Jelzés: K+; Táv: 2 km; Idő: 30 perc

 

Standard túrák

1. Mátrafüred – Benevár-bérc  (A XIII. században földesúri székhely, birtokközpont volt.) – Remete-bérc (A legenda szerint Valgatha hajdani cseh rablóvezérnek kiszúrták a szemét, és ebben a barlangban élt. A vak remetét a szomszédos vörösmarti barátok tartották étellel és vigasztalással.) – Kékes. Jelzés: K+; Táv: 7 km; Idő: 2 óra

 

2. Mátrafüred – Csepegő-forrás – Négyes-határ – Kékes

Jelzés: P; Táv: 9 km; Idő: 2 óra 20 perc

 

3. Mátrafüred – Csatorna-völgy – Kékes. Jelzés: K▲; Táv: 7 km; Idő: 1 óra 30 perc

 

4. Mátrafüred – Máriácska (A Máriácska része a Mária-Útnak.) – Gyökeres-forrás (A forrásig a gyönyörű Kalló-völgyön át vezet az út, amely nevét az egykori posztóverő kallókról kapta. Vize télen-nyáron állandó 9,5 fokos.) – Mátraháza.

Jelzés: P; Táv: 5 km; Idő: 1 óra 20 perc

 

5. Mátrafüred – Kozmáry-kilátó (379 m) – Sástó (Nevét a sással benőtt tóról kapta, az 50 méter magas kilátó pedig fúrótoronyként működött az Alföldön.) – Rákóczi-forrás (A Mátra egyik legismertebb és legjobb ízű forrása, amelyet Rákóczi fejedelem portréja díszít.) – Muzsla-kilátó (A XI. századi erődítmény keleti sánca. 1894-ben épült kilátóteraszáról szép látkép tárul a látogató elé.) – Mátrafüred.

Jelzés: ZS▲, S▲, S+, S; Táv: 6 km; Idő: 1 óra 50 perc

 

Fantázia túrák

1. Források völgyében - az éltető vizek útján

Túraállomások: Mátrafüred, Csepegő-forrás, (Kossuth-kút, Gyertyános-kút, Meleg-forrás, Bukfenc-kút), Nagy-állás-kút, Ördög-forrás, Mátrafüred. Táv: 5 ill. 10 km; Szint: 220 ill. 380 m; Időtartam: 2 ill. 4 óra

 

2. Panoráma túra - ahogy még nem láttad Mátrafüredet

Hódítsd meg velünk a Mátrafüred körüli bérceket – és a legváltozatosabb helyekről

gyönyörködhetsz a Bene-patak völgyében, no meg a környező hegyekben. Túraállomások: Mátrafüred – Menyecske-hegy – Bene-hát – Erdészeti iskola – (Pipis-hegy) –

Kozmáry kilátó – Mátrafüred.

Táv: 6 ill. 7 km; Szint: 180 ill. 250 m; Időtartam: 2,5 ill. 3 óra

 

3. Vadregényes túra

Ha nem akarsz messze menni, de azért a világtól távol… ha merengésre vágysz egy csörgedező forrásnál, vagy elhagyott szirten… ha érezni akarod a Természet ölelését… gyere velünk! Túraállomások: Mátrafüred – Tarma-kút – Haluskás – Kis-Hidasvölgy – Eremény-tető – Sástó – Mátrafüred. Táv: 5 ill. 10 km; Szint: 220 ill. 380 m; Időtartam: 2 ill. 4 óra

 

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

Csapatépítő programok a Mátrában

(30-70 fő között)

1. Kémtúra

A program dinamikus, érdekes, egyben lehetőséget ad a táj és a helyi emberek felfedezésére. A programot úgy dolgoztuk ki, hogy mindenki megtalálja a számára a legközelebb álló feladatokat. A résztvevők a délelőtt folyamán kiscsoportokban próbálnak minél több pontot, erőforrást és információt gyűjteni különböző állomásokon a kémek kilétéről és hollétéről, majd ezt követően a délután folyamán a több kiscsoport egyesül, és együttes erővel próbálják becserkészni a kémeket.  A feladat a területen elrejtőzött X-Man és társai, elfogása, melyhez szükség lesz ügyességre, kreativitásra, a csapat minden tagjára..


2. Próbatételek napja

A mesebeli szegény legénynek csak három próbatételt kellett kiállnia, a próbatételek napján résztvevőkre viszont sokkal több különböző, az egyéni bátorságot, és a csapat összetartását próbára tevő kihívás vár. A teljes csapatot kisebb csoportokra osztjuk. A program kezdetekor minden csapat egységes zsetonmennyiséggel rendelkezik, melyekkel a nap során gazdálkodhat.
Csak, hogy néhányat említsünk a lehetséges feladatok közül:

 • Csúzli
 • Íjászat
 • Horgászat
 • Rekeszépítés
 • Leonardo hídja
 • Konzervdoboz – vadászat
 • Különleges építmény a víz alatt

A próbatételek során a csapatok gyarapíthatják zsetonjaik számát sikeres teljesítés esetén, azonban el is veszíthetik, ha a feladatot nem sikerül, vagy nem időben sikerül kivitelezni. A kalandpark győztese az a csapat, mely a program végéig a legtöbb zsetont gyűjti össze.

3. Cache-expedíció

A Mátra környéke bővelkedik csodálatos természeti kincsekben; a sűrű erdők, tarka mezők csak arra várnak, hogy egy vidám és izgalmas kincskeresés keretében felfedezzük őket!
A geocaching egy olyan szabadidős tevékenység, amely ötvözi a természet nyújtotta nyugalmat és a felfedezés adta izgalmakat. Egy megismerésre érdemesnek ítélt hely meghódítása közben GPS koordináták alapján indul a rejtekhelyek felkutatása, ahol fontos információkat gyűjthet az elszánt csapat. Ezek nagy segítséget nyújtanak abban, hogy teljesíteni tudják a nap küldetését: Rátaláljanak a kincses-ládára!
Még izgalmasabb a program, ha a merészebb résztvevők éjszakai túrát választanak.

4. Küldetésem: túlélés

Ezen a programon mindenki próbára teheti magát, megismerheti teljesítőképessége határait, felszínre hozhatja rejtett képességeit. Nomád körülmények között néha gyalog, néha pedig kerékpáron faljuk a kilométereket. Mindeközben megismerkedünk a minket körülvevő környezettel. Pontokat, bázisokat kell megkeresnünk, ahol fontos információkat, tárgyakat gyűjthetünk össze (katonai étel felkutatása,  elkészítése, vízszerzés, tájékozódás térképpel, túrafelszerelés megszerzése különböző próbák teljesítésével…) A túlélés alapjait tapasztalt szakembertől, a légiót is megjárt vezetőtrénerünktől sajátíthatod el, aki saját élményeiről is beszámol a közös kaland során.

 

5. Háború a számokkal, avagy számháború felnőtteknek

Klasszikus számháború kiegészítve számos újítással, fűszerezve számtalan izgalommal a falu felett emelkedő erdőben. A résztvevők több kisebb csoportra osztva egy értékes kincs megszerzéséért küzdenek, miközben egymással is nemes csatát vívnak, hogy kiderüljön ki a jobb. Akinek a számát leolvassák, fogságba esik. Őket győztesen megvívott „párbajjal” ki lehet szabadítani.

A számháború során számos meglepetés feladattal találkozhatnak a résztvevők, amelyek között lesznek logikai feladatok, ügyességi és kreatív problémamegoldást igénylő próbatételek.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

Csónakázás Sástón

Hazánk legmagasabban fekvő természetes tava, a Sástó invitál egy hangulatos csónakázásra.
Mátrafüred és Mátraháza között, 513 méter magasságban fekszik a vadkacsákban bővelkedő Sástó. A nyári főszezonban a kempinggel szemben található a csónakbérlő. A csónakázás mellett kellemes sétát lehet tenni a tó körül, valamint érdemes felmenni a kiváló panorámát nyújtó, 50 m magas kilátóra.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Nyitva tartás: 04.01.-09.30.

Hétfő - Péntek 10:30-17:00

Szombat - Vasárnap 10:00 -19:30

Tel: 37/374-025

Web, árak: www.sasto.hu

E-mail: info@sasto.hu

 

Downhill
Gurulj, száguldj, landolj!

Egyedülálló ösvénypályánkon próbálhatod ki az extrém, hajmeresztő vagány downhillezést. A montainbikeokkal szerzett élmény: a csak lefelé száguldás az erdőben. Itt nem az a lényeg, hogyan jutsz fel a hegyre, hanem az, hogyan jössz le! Az első élmény megrázó, a második felkavaró, a harmadik már szenvedély.

A most épített, 7 km hosszú, a Kékes aljától Mátrafüredig tartó 700 méter szintkülönbségre tervezett, 4-6 méter széles pálya, Magyarország első Downhill pályája.  A downhillezés igazán az őrültek sportja. Itt zizeghetsz, hiszen az élmény önmagában garantálja, nem mindennapi akcióban lesz részed. A Hegyi Sportok Bázisa által kínált élményben igazán topon lehetsz, még akkor is, amikor már leszáguldottál a lejtőn. A felturbózott andrenalin ugyanis nem hagy letargiába esni. Megszűnik a külvilág és csak a lejtő van, meg a szenvedély az újabb száguldásra. Közben azért látod, hogy a pálya csúcs, de körülötted semmi sem mesterséges. Ez nem egy mátrix, ez a Mátra!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

e-tájékoztató füzet

 Elektromos rásegítőmotoros mountainbike kerékpártúrák

Fizikai felkészültség és komolyabb kerékpáros múlt nélküli élménykerékpározás a hegyen?

Igen van ilyen! Csak itt, Mátrafüreden!

A túrákat azoknak ajánlják, akik nem szeretnének hegynek felfelé menet leszállni a bringáról, nehezen levegőhöz jutni, és csak izzadni, küszködni, megszakadni…

Ausztriában az utóbbi év legnagyobb slágere az elektromos rásegítőmotoros MTB kerékpár.

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell kerékpározni, mert a kerékpározás élményét nem akarja elvenni a diszkréten elrejtett Yamaha elektromos motor. Az intelligens gép saját maga érzi, mikor kell a pilóta segítségére sietnie, s valóban csak akkor segít rá, amikor arra szükség van. A bringázás okozta élmény akár 50 km hosszan is élvezhető!

A Gepida cég csúcstermékével kisebb csoportoknak fantasztikus élményt kínálnak számos túraútvonalon is, melyhez akár túravezetőt biztosítanak. Érdemes kipróbálni, mert ez az élmény Magyarországon egyedülálló, csak itt elérhető.  A Mátra kerékpárral felfedezve még izgalmasabb, főképp egy olyannal, amelynél az erőfeszítés csak annyi, amennyit mi szeretnénk. A túrák Mátrafüredről a Hegyi Sportok Bázisáról indulnak.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

Élmények a hófödte csúcsokon!
Hóbiztos időben 7 km hosszú szánkópálya várja a téli sportok szerelmeseit. Havas időben a mountaincarthoz hasonlóan minden páratlan órában buszok indulnak a pályához Mátrafüredről a Hegyi Sportok Bázisáról. Az igazi téli élményekhez a bérelhető szánkók, bobok és snowscooterek is hozzájárulnak.
 
1. Hótalpazás
A hótalpazás nem csak azoknak nagy élmény, akik a sízéssel "hadilábon" állnak, hanem azok számára is, akik egyébként a lesiklópályák ördögei, vagy csak szívesen nyúlnak megfelelő idő esetén a lécek után. A francia divat, a hótalp a felfedezés igazi élményét nyújtja a túrázónak. A Hegyi Sportok Bázisán bérlésre is lehetőség van. Hótalpazni akár túravezetővel, megadott túraútvonalakon is lehet. A hótalpazásnak számos előnye van: sokféle téli sporttal összekapcsolható, nem igényel előzetes tudást, éppen ezért bármilyen tudásszinten sikerélményt ad. Sokféle terepen űzhető, természetközeli.

 

2. Kutyaszán

A természet igazi szerelmesei számára nincs nagyobb élmény annál, mint amikor az állatoknak köszönhetően szerezhetnek soha el nem feledhető pillanatokat. Az ember leghűségesebb társa a kutya, naná, hogy a téli sportokban is szerepet kap az ember oldalán.
12 husky 2x4 fős szánokon biztosítja ezeket a pillanatokat. Hóbiztos időben is hív a vadon szava, az újszerű, de nagy hagyományokkal bíró kutyaszánozás.

 

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

 

Erdei kisvasút

Az erdei vasutat az Egererdő Zrt üzemelteti. Két vonalon szállítja az utasokat, összesen 18 km-es szakaszon, Gyöngyös-Lajosháza, illetve Gyöngyös-Mátrafüred között.

A mátrafüredi végállomás a központban található a főút mellett.

Bővebb információ:

Tel: 37 / 312-447

E-mail: matrafured.erd@egererdo.hu

Web, menetrend, árak: www.matravasut.hu

 

Ereszkedés
Hegymászó kötélen, magas sziklafalon, vagy épületről ereszkednek le a résztvevők, ereszkedőnyolcas segítségével. Az ereszkedés során a csoport tagjai egymást biztosítják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Geocaching – Winecaching

Mint sok minden más, ez is az USA-ból indult. Jelenleg már a világ majdnem minden részén játsszák, Magyarország igen jó helyen áll az egy négyzetkilométerre jutó ládák számát tekintve. A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a „cache”) pontos koordinátáit. Ezeket az értékeket bejegyzi a www.geocaching.hu internet oldalon. Ezek az adatok mindenki számára elérhetőek.

Az elrejtett ládikában ajándék található, amit a megtaláló elvihet, helyette azonban ötletes, poénos, nem drága ajándékot visz. A javaslat az, hogy olyan ajándékot vigyünk, aminek magunk is örülnénk. Olyan helyet kell választani a ládáknak, ahova érdemes elmenni, ez lehet egy szép kilátóhely, kevéssé ismert látnivaló, vagy más szempontból különleges hely.
Az első geoláda telepítésekor már rendelkezni kell legalább 20 megtalált, hagyományos ládával. Az így szerzett tapasztalatok elengedhetetlenül szükségesek a magyar geoládák magas színvonalának megőrzéséhez és emeléséhez! Az első magyar geoládát 2001 nyarán helyezték ki. Ma már a Mátrában mintegy 20 ládát lehet keresni, többek között Nyesettvár, Galyavár, Kozmáry-kilátó környékén.

GPS kölcsönzés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Gokart
A száguldás szerelmesei Gyöngyös és Mátrafüred között két helyen biztonságos pályákon tehetik próbára képességeiket. Mátra Ring, Gokartpálya a 24-es főút mentén Gyöngyöstől csupán 2km-re!!!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Telefon: 0670/223-98-65

Web, árak: http://matraring.atw.hu/

Email: matraring_gokartpalya@citromail.hu

 

Fedett Gokartpálya

A pálya megközelíthető Gyöngyös és Mátrafüred felől. Gyöngyös irányából mindössze egy kilométer után jobbra kell lekanyarodni [a kertészetnél], ahol az útról már látszik is a fedett csarnok.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Tel: 20/936-2369

Web, árak: http://www.matra-kart.hu/

E-mail: matrakart@dunaweb.hu

 


Íjászat
Íjászat, különböző erősségűre állított csigás és ősmagyar íjakkal, megfelelően kialakított célokra, külön lőállásokban, szakképzett íjászok segítségével. Robin Hood és Tell Vilmos nyomában, Ön is kipróbálhatja vajon képes lenne e lelőni az almát, vagy legyőzni a notthingami bírót…

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Monsterroller - a hegyi roller

Jeti helyett a mátrai monstrum!

Ausztria és Szlovénia után Magyarországon a rollerek új generációja, a hegyi túrák egyedülálló új lehetősége, a monsterroller. Az ország első downhill pályája 7 km hosszan várja az érintetlen természet szerelmeseit. A Kékestől Mátrafüredig tartó lejtős OFF-ROAD pályán a sebesség megszállottjai fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak.
A Monsterrollert a hagyományos rollerektől leginkább az erős hátsó és első fék, illetve a nagy ballonos kerék különbözteti meg. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak és már 10-12 éves kortól használhatják a gyerekek is. A vadregényes és egyedülálló hegyi sport az egész családnak új típusú és tartalmas szórakozást kínál az év minden napján a Mátrában. Az általunk kínált élmény lehet egy családi program része, baráti társaságok összejövetelének csúcspontja, a bolondozni vágyók legfőbb mulatsága, vagy a kevéssé bátrak szórakozása. A Hegyi Sportok Bázisa új típusú élményajándéka nem csak extrém, de jól eltalált ötlet, melyet kortól, nemtől és fizikumtól függetlenül bárki igénybe vehet.

A program ideje 1,5 óra, a résztvevőket minden esetben túravezető kíséri, aki a rollerezés rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket.  A szállítás létszámtól függően kisbusszal, vagy személygépkocsival történik. A túra izgalmas, de egyben biztonságos is, hiszen minden védőfelszerelést és szemüveget is biztosítunk.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Kerékpárkölcsönzés
Fedezze fel a Mátrát kerékpáron egyénileg, vagy túravezetővel!

A Hegyi Sportok Bázisán nem csak egyéni vendégeknek, hanem nagyobb csoportoknak is tudnak kerékpárokat, gyerekeknek utánfutókat, beülőket biztosítani. Itt lehet tesztelni a

Gepida cég legújabb kerékpárjait is.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Kincskeresés GPS-el, vagy térképpel a parkerdőben

Gyerekkorában sok ember játszott kincskereső játékot. Ilyenkor a képzeletbeli kincset a legfélelmetesebb akadályokat legyőzve kellett megszerezni. Legyen az a kalózok kincse, vagy Bud Spencer és Terence Hill nyomán olyan „kincs, ami nincs”, a játék során bebizonyosodhat, hogy az elmúlt gyermekévekbe is van visszaút. Térkép (vagy GPS) + erdő + furfangos kérdések + jókedv + gondolkodás = jó kis muri Létszám: 2-100 főig! Táv: 2 km; Szint: 20 m; Időtartam: 1 óra

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Lovaglás a vadonban!

Mátrafüred és környéke kiváló helyszín a tereplovaglás szerelmeseinek, akik szeretik a változatos, főként hegyvidéki terepet, a ló, lovas és a természet harmóniáját. A
tereplovaglás mellett lehetőség van futószáras oktatásra, karámos lovaglásra és fogatozásra is. 5 ló áll rendelkezésre, mind megbízható és felkészült, melyek közül bárki kiválaszthatja a lovas tudásának megfelelő paripát.

Négy, előre bejárt túraútvonal közül lehet választani, melyek különböző nehézségi
szintűek, más-más túrahosszal, a pár órástól az egész napot kitöltő programig.

1. túra: Gyöngyössolymos (tanya), Sástó, Mátrafüred, Gyöngyössolymos.

Táv: kb. 15 km; Időtartam: 2-3 óra;

 

2. túra: Gyöngyössolymos (tanya), Ilona kút, Lajosháza, Szalajka erdészház Gyöngyössolymos.
Táv: kb. 25 km; Időtartam: 4-5 óra

 

3. túra: Gyöngyössolymos (tanya), Sástó, Mátraháza, Sástó, Mátrafüred, Gyöngyössolymos.
Táv: kb. 25 km; Időtartam: 4-5 óra

 

4. túra: Gyöngyössolymos (tanya), Ilona kút, Lajosháza, Szalajka erdészház, Mátraszentimre, Gyöngyössolymos.
Táv: kb. 40 km; Időtartam: 6-8 óra

 

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Mountaincart - a svájci élmény

A montaincart egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs.  Az ergonomikus üléskialakítás lehetővé teszi, hogy mi csak a sebesség élvezetére koncentrálhassunk. A kiváló minőségű egyedi tervezésű ultrabiztonságos és élvezetes új „fun” még Európában is egyedülállóan csak itt a Mátrában próbálható ki.  A most épített, 7 km hosszú OFF-ROAD pályán, mely Kékestetőtől Mátrafüredig tart, igazán élvezet egy ilyen eszközt használni.
A Hegyi Sportok Bázisa által kínált élmény főszereplője Te vagy és a Mountaincart! 3 kerék, ülve száguldás, csak fék, semmi pedál, végig lejtő és kaland. A fékek nem egyszerre működnek, hanem külön a balt és külön a jobbat tudjuk használni ezért a trükkök és farolások tárháza kifogyhatatlan variációs lehetőségeket tartogat számunkra a vadonban.
A legújabb őrület, mely már 8 éves kortól 99-ig használható minden korosztálynak egyedi meglepetéseket tartogat. A program ideje 1,5 óra, a résztvevőket minden esetben túravezető kíséri, aki a "cartozás" rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket.  A szállítás létszámtól függően kisbusszal, vagy személygépkocsival történik. A túra izgalmas, de egyben biztonságos is, hiszen minden védőfelszerelést és szemüveget is biztosítunk.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Nordic Walking – az egészséges divat

Lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat. A Nordic Walking egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, melyek révén önkéntelenül is hosszabbakat lépünk, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmaradjon. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak.
A túrák minden esetben oktatással kezdődnek, ahol az alaptechnikákat megtanítják. A túrákat tapasztalt oktató felügyeli és vezeti.

 

1. Ördög-forrás körtúra (könnyű). Mátrafüred – Ördög-forrás – Máriácska – Mátrafüred. Táv: 2,7 km, szintemelkedés 50 m. A túrát a Bene-vár romjához vezető kitérővel kiegészíthető.
Időtartam: 45 perc – 1 óra

 

2. Kozmáry körtúra (könnyű). Mátrafüred – Dobogó-hegy – Kozmáry kilátó – Mátrafüred
Táv: 2,3 km, szintemelkedés 25 m. Időtartam: 45 perc – 1 óra

 

3. Szt. Anna-tó körtúra (középnehéz). Mátrafüred – Pipis-hegyi reptér - Szt. Anna-tó – Mátrafüred. Táv: 9 km, szintemelkedés 90 m. Időtartam: kb. 2 ó 30 p - 3 óra

Ismerkedés a Sár hegy botanikai ritkaságaival, pihenés a Mátra „gyöngyszeménél” a Szt.Anna tónál fekvő kápolnánál.

 

4. Ágasvári körtúra (nehéz). Mátraszentistván – Ágasvári turistaház –  Csörgő-patak-völgye – Mátraszentistván. Táv: 9 km.Időtartam: kb. 3 ó 30 p – 4 óra. Pihenő az Ágasvári turistaházban.
Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.huOff-Road Kresz Park gyerekeknek

A Mátrafüred központjában található, számos terepviszonyt és közlekedési szituációt bemutató KRESZ-Park elsősorban a gyermekek számára élvezetes. A híres márkákat szimbolizáló járművekkel az apróságok is megtapasztalhatják a vezetés élményét. A 2 éves kortól 10 éves korig használható elektromos quadok, jeepek, teherautók kipróbálása után, az alapok elsajátítása mellett, akár a szülőkkel is lehet a parkban fél órás túrákat tenni. Különlegesség, hogy itt még a környező látványosságok, nevezetességek kicsinyített, stilizált faképei is megtekinthetők. Ez azt is jelenti, hogy az ide látogatók a Mátra kisebb méretű terepasztalán kocsikáznak.

Együtt a család!

A család minden tagja számára remek szórakozás, hasznos időtöltés a Park. Ha már bejárták a mátrai terepasztalt, lehetőség adódik arra is, hogy a valódi, vadregényes Mátrát is megismerjék. A PegPeregókat és egyéb eszközöket ellenőrzött területen az erdőben is kipróbálhatják. Az egész család feltöltődhet, ha a játékos, sportos kikapcsolódást egy nagy erdei sétával zárja.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.huOxygen Adrenalin Park

Az Oxygen Adrenalin Park a főváros zajától távol, mégis ahhoz közel (attól egy órányi távolságra) a Mátra déli lejtőjén található. A 16 hektárnyi területen kialakított parkban 1 évestől a 99 évesig mindenki talál magának szórakozási lehetőséget.
Mátrafüred és Mátraháza között a sástói kőbányában, az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékestetőtől az Alföldig elláthatunk.
Itt minden a vendégért van:

 • téli-nyári bobpálya mindenkinek,
 • quadpálya a vezetés szerelmeseinek,
 • függőhíd, canopy a bátraknak,
 • 360°-os, átforduló hinta a kitartóknak,
 • óriás hinta (Hardinga) az adrenalin függőknek,
 • kalandpark kicsi és nagy kalandoroknak,
 • mászófal, eurobungy a sportot kedvelőknek,
 • Frédi-Béni játszótér, légvár, játszóház a kicsiknek,
 • étterem, nyársaló és bográcsozó helyek az éheseknek,
 • büfé a szomjasaknak,
 • kávézó az álmosaknak
 • panzió a fáradtaknak.

Megközelítés: Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton - Mátrafüreden keresztül - Sástó után a 11-es kilométerszelvény után jobbra található a bobpálya. A létesítmény megfelelően ki van táblázva vendégeink számára!

 

Nyitva tartás:

Télen (11.01. - 03.31.). Hétfőtől-csütörtökig a kalandpark játékai csak előzetes bejelentkezés alapján üzemelnek. Minimum 20 fő szükséges! Bejelentkezés: 30/894-9641. Péntek - vasárnap és ünnepnapok:10:00 - 17:00. Március 11-15-ig teljes nyitva tartással üzemel a park! Nyáron (06.01. - 08.31.).Hétfő - csütörtök és vasárnap: 9:00 - 19:00. Péntek - szombat és ünnepnapok: 9:00 - 20:00. Tavasszal és ősszel (04.01. - 05.31.; 09.01. - 10.31.). Hétfő -csütörtök és vasárnap: 10:00 - 18:00. Péntek - szombat és ünnepnapok: 10:00 - 19:00

Bővebb információ, árak, programok:

Oxygen Adrenalin Park

Tel: 37/600-074, 37/574-025,

Web: www.adrenalin-park.hu

E-mail: info@adrenalin-park.hu

 

Paintball
A játék célja általában az ellenfél bázisának elfoglalása. Aki a játék folyamán találatot kap az (a szabályoktól függően) kiáll, majd a következő játékban ismét beállhat.
A paintball fegyver szén-dioxid segítségével festékgolyót lő ki, amely becsapódáskor szétreped és a belsejében lévő ételfestékkel megfesti a célt. A fejet és a testet az általunk adott védőmaszk, illetve a test égészét fedő overál védi. A paintballt sokféleképpen lehet játszani, általában a résztvevők számának és a rendelkezésre álló helyszínnek megfelelően alakítjuk a szabályokat. Bármely egyéni elképzelést, amennyiben az lehetséges - pl.: bajnokság – teljesítünk. A játék folyamán szakszerű játékvezetést biztosítunk. Felszerelés: félautomata paintball fegyver (Inferno), védőmaszk (Scott) overál, szükséges mennyiségű paintball festékgolyó. A pályán biztonsági okokból csak az általunk engedélyezett lőszer használható. Min. létszám: 10 fő

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Párbajtőr

Szabályos párbajtőr-vívás a hivatalos versenyeken is használatos minden szükséges eszközzel, szakképzett edzők vezetésével. A sikeres olimpiai szereplés is bizonyítja, hogy ez a sport egyre népszerűbb. Kipróbálhatja milyen érzés a páston lenni, belebújhat akár egy olimpikon bőrébe is!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


TerepSegway túrák

Elsőként Magyarországon!

 

A legmodernebb high-tech élmény, a megvalósítás legmagasabb fokán!
Magyarország első és egyetlen segway off-road túrái várják az érdeklődőket. Az élménytúrákon csodálatos túraútvonalakon a kristálytiszta levegőjű Mátrában kiegészítő programok kínálata mellett várják a kihívást kedvelőket, az erdőszeretőket, a családokat, fiatalokat és időseket egyaránt.

A Mátra Segway komplett, tematikus programcsomagokat kínál. Ajánlatukban élmény-, vadon- és családi túrák szerepelnek, melyek számos kiegészítő program-elemmel bővíthetők.  A családbarát programoknak köszönhetően pedig nem kell lemondani arról, hogy a szülők és a gyerekek együtt töltsék a szabadidejüket. A segway túrákon lehetőség van arra, hogy a szülők a high-tech gépek segítségével biztonságos gyerek-utánfutókkal vigyék a kicsiket.
Ha igazán új, tartalmas és emlékezetes kikapcsolódásra vágynak, akkor fedezzék fel segwayjel a Mátrát!

A programjaikon teljes biztonságban érezhetik magukat, mert minden túra egy 30 perces gyakorlással és balesetvédelmi oktatással kezdődik. Elegendő időt biztosítanak a segwayen való gyakorláshoz, hogy mindenki kényelmesen és felkészülten vághasson bele a Mátra egyedülálló high-tech felfedezésébe. Idén 10 féle élménytúrával lepik meg a kirándulni vágyókat, melyet az Egererdő Zrt. is támogat.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Sétarepülés vitorlázó géppel, vagy sárkányrepülővel

Felülről szemlélni a Mátrát, vagy akár Gyöngyös városát nem mindennapi élmény. A sétarepülés vitorlázógéppel, időjárástól függően bárki számára elérhető.
Sétarepülés vitorlázó géppel, előzetes bejelentkezés alapján tavasztól őszig, hétvégenként, időjárás függvényében!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Pipis-hegyi repülőtér, Gyöngyös

Helembai Szilárd (20/777-9997)

Túri Gábor (30/368-7698)

 

Siklóernyőzés
A repülés szerelmeseinek is kiváló lehetőséget nyújt a Mátra. A Gyöngyös melletti Cseplye-tetőn találhatjuk az egyik legnépszerűbb starthelyet.

Cseplye-tető starthely

Közkedvelt, gyakran látogatott starthely a gyöngyös melletti Cseplye-tető.
Megközelítése: Gyöngyösről a sárga sáv jelzésén gyalog, vagy a 24-es úton. Mátrafüred előtt jobbra letérünk a Pipis-hegyi repülőtér felé, s onnan gyalog, szintén a sárga sávon haladunk.
Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Gyöngyösi Siklóernyős Sport Klub 2001.

Banka Róbert (20/419-3655)

 

Snowscooter
A legújabb észak-amerikai őrület a hórobogóként, hóbicikliként is ismert Snowscooter. Ez az intuitív eszköz már az első alkalommal garantálja a sikerélményt. A hófedte hegycsúcsok látványa koronázza meg a havas lejtőn való lecsúszást, a síelés illuzióját megteremtve. Ezzel az eszközzel az is lejtők ördöge lehet, aki nem tud sízni. Élvezd a fehér ragyogást, élvezd a biztonságot!
A BMX kerékpár és a snowboard egyesítéséből született hójáró újszerű síelés-élményt jelent.  Előnye, hogy két lecsúszás alatt teljes mértékben elsajátítható a kezelése, és kényelmes testhelyzetben lehet irányítani. Sokkal inkább hasonlít a motorozásra. Nincs szükség speciális öltözékre. A síelés klasszikus érzését transzformálja úgy, hogy új és fantasztikus energiákat generál. Ideális téli járgány azoknak, akik nem tudnak síelni, azoknak, akik tudnak, a biciklizni tudóknak és nem tudóknak egyaránt. A Hegyi Sportok Bázisa örömmel nyújtja át ezt az élményt azoknak, akik eddig vágyakozva ültek otthon a havas lejtőkre gondolva. Nincs ami visszatartson, ha megismered a showscootert!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Sziklamászás a Mátrában

Mátrafüred közelében a Pálosvörösmart feletti Hollókőn 12-15 m magas andezit sziklákon tapasztalt, szikla- és hegymászók biztosítása és felügyelete mellett próbálhatod ki magad.
Ha még nem másztál, de szeretnél, akkor se rettenj meg a kihívástól. Megismertetnek a sziklamászás fortélyaival, az alapvető csomókkal a biztosítás, az ereszkedés módszereivel, a sziklamászás technikájával. A szükséges felszerelést biztosítják, végig kötélbiztosítást alkalmaznak!
Minimális létszám 4 fő.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


Lefutás

Magyarországon, egyedülálló módon, kizárólag a MátraTúra szervezésében van lehetőség kipróbálni ezt a speciális NATO technikát. Egy sziklafalon arccal előre ereszkednek le a résztvevők, egy (nem gyári) beülő, és különböző hegymászó eszközök segítségével. A lefutás során a csoport tagjai egymást biztosítják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, és a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó is biztosítja a résztvevőket.
Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu


3D karika

Azok számára ajánljuk, akik szeretik a kiszámíthatatlan pörgést, forgást! Igazi űrhajós kiképzési szimuláció.

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

Lézerharc
Legújabb technikai vívmányokat felsorakoztató, modern játék, amelyet bátran ajánlunk akár 8 éves kortól!

A játék során a klasszikus számháborúra hasonlító izgalmas csatában lehet részünk, vagy akár komoly stratégiát fölállítva harcolhatunk a másik csapat ellen.
A lézerharc a játékosokra és a környezetre is teljesen ártalmatlan. Hotelek, szállodák udvarában, közvetlen környezetében, erdőkben is szabadon játszható. Fájdalmas nyomokat nem hagy, és a környezetet sem károsítja. Védőfelszerelésre éppen ezért nincs szükség! Igény szerint a játék végén, mindenki névre szóló kiértékelést kap, amelyből név szerint kiderül ki-kit hányszor talált el, illetve egyéb statisztikák.

Egyszerre 100 felszerelést tudunk biztosítani. Min. létszám: 10 fő

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.hu

 

Terepjáró és quad túrák - Mátra Safari - Vadkaland a hegyen
Különleges tájakon áthaladó különleges túrán vehetnek részt a vállalkozó szelleműek, mégpedig egy különleges konvoj tagjaként. A 215-630 méter közötti sziklás kaland, egy zárt természeti környezetbe csábítja a safari utasait, ahol 300 hektáron számos szarvas és muflon él. A meredek hegyi utakat a terepjárók számára kiszélesítették. A Vártúra, a Safari túra és a Csapatépítő túra egyedi igények szerint szerveződik. A túraútvonalakon külön igény esetén kiegészítő élmények is rendelhetők: sziklamászás, íjászat, vagy terepsegway.


Jelentkezés, árak és bővebb információ:
www.matrasafari.hu
Tel: 30/9909909

 

Trükkös kerékpárok

Fordított kormányzású, fordított ülésű, testsúly áthelyezéses, aszimmetrikus tengelyű, tandem, egykerekű, mini kerékpárokra épített ügyességi feladatok. A felszabadult hahotázás élményén túlmenően mindenki kipróbálhatja milyen az, amikor feje tetejére áll a világ. Ha hirtelen azt vesszük észre, nem arra megyünk, amerre szeretnénk, mert itt minden az ügyességen, a leleményen múlik. A trükkös kerékpárokkal azt érezheti, mintha London utcáin kanyarogna egy jobbkormányos autóban, minden éppen az ellentétes oldalon van. Ezek a kerékpárok azonban környezetbarát járgányok, nincs balesetveszély, csak vidámság, jókedv és számos kreatív ügyességi játék!

Jelentkezés, árak, bővebb információ:

Hegyi Sportok Bázisa

Mátrafüred, Buszváróterem

Tel: 20/4434444

Web, árak: www.matratura.hu

E-mail: info@matratura.huGaléria

Mi gondoltunk az Ön gyermekére is!
A szálloda Mountain Spa Wellness Oázisában meleg vizű gyermekmedence várja a pancsolni vágyó lurkókat. A gyermekmedence (0,15 m – 0,45 m mély) garantáltan önfeledt és biztonságos szórakozást biztosít a gyermekeknek.

Tudjon meg többet!
GYIK
 • +Meddig kell elhagyni a szobát?

  Érkezés: A szobák az érkezés napján 15:00 óra után foglalhatók el. Korábbi érkezésüket kérjük jelezzék! Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy 17:00 utáni érkezés esetén a szobát csak előre történő jelzés alapján tudjuk tartani.

  Távozás: A szobák az utazás napján 10:00 óráig állnak rendelkezésre. Amennyiben ez időpontig nem hagyják el a szobát, úgy automatikusan szobafelár kerül felszámolásra, melynek mértéke 12.00 óráig 5.000 Ft, 14.00 óráig 8.000 Ft, 17.00 óráig 15.000 Ft. A késői szobaelhagyásra foglaltságunk függvényében van lehetőség, melyről kérjük, egyeztessen recepciós kollégáinkkal!

  Wellness részlegünket a szoba elfoglalása előtt és után is díjmentesen használhatják, és a vendégeink részére csomagszobát biztosítunk.

 • +Milyen parkolási lehetőség van?

  Szállóvendégeink részére ingyenes, kamerával megfigyelt, nyitott parkolót biztosítunk.

 • +Van internet hozzáférés?

  A szállodánk egész területén ingyenes WIFI szolgáltatás áll Vendégeink rendelkezésére.

 • +Milyen hitelkártyákat használhatok?

  Visa, Maestro, Eurocard, Mastercard, OTP Széchenyi Pihenőkártya, MKB Széchenyi Pihenőkártya, K&H Széchenyi Pihenőkártya

 • +Hozhatom a háziállatomat?

  Előzetes egyeztetés alapján, kistestűeket (max 4 kg-ig, vadász és harci fajtákat nem tudunk fogadni), felár ellenében, mely a háziállatok részére ellátást nem tartalmaz.

 • +Kilátásért a Kékesre fizetendő felár?

  5.000 Ft / szoba/ éj, mely igényét kérjük foglalásnál/ajánlatkérésnél külön megjelölni szíveskedjen.

Hírlevél
Mátrai Expressz-Last Minute éjszakák! Pihenjen a hegyvidéken, túrázzon a Mátrában!
Nyárzáró hétvége 24.000 Ft / fő / éjtől, gazdag büféreggelivel és büfévacsorával

A Hotel Ózon Kft. (1051-Budapest, Deák F. u. 21.) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.


Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a weboldal használóval, a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.


Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.


Tájékoztatni kell az érintettet az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezeléseTeljes adatkezelési nyilatkozat letöltése